Blog van Pierjasi

Oefenen met de hartmudra (Apan-vayu)

Van Pierjasi en Thirza

Bij het zoeken naar mudra’s die met het hart te maken hebben, kom je allerlei variaties tegen met namen als de hartmudra, de anahata-mudra, en de love multiplier. Thirza en ik hebben er één uitgekozen om te zien hoe de mudra werkt en of deze inderdaad  met het hartgebied te maken heeft. Het is de hartmudra of in Sanskriet, de oude taal van India, apan-vayu.
 
De vingerstand van de hartmudra


Hartmudra linkerhand

Zonne-energie bij de dag-en-nachtevening

Stralende metafysische energie in het centrum van de zonneschijf
De afgelopen weken voorafgaand aan de dag-en-nachtevening omstreeks 21 maart heb ik me helderziend instellend, extra op de metafysische energie van de zon gelet. Bij deze dag-en-nachtevening, of ook lente equinox genaamd, staat de zon loodrecht boven de evenaar en zijn dag en nacht even lang.

Zon bij de dag- en nachtevening in de lente

27 Steentijd healing bij het tweede hunebed van het ‘langgraf’ te Emmen (D43)

Na het bekijken van het eerste meest noordelijke hunebed van D43 te Emmen op de Schimmeresch, ging ik naar het tweede hunebed. Die staat ongeveer in het midden van een langwerpige heuvel, die omlijst is met 53 grote kransstenen. Dit is een wat grotere hunebed waarin ik vijf energiepunten voel. De stenen voelen energetisch aan. Links, op de plek van een ontbrekende dragende steen, is toch nog de energie voelbaar, waarschijnlijk van een onderliggende funderende steen.

Pagina's