Feedback hartactivering(1)

Feedback tips bij oefening 1: Activeren van het spirituele hart

Als je voor het eerst deze meditatie doet kan het wennen zijn om er goed ‘in’ te komen. Daarom hieronder wat tips.

Gesproken feedbacktips

AudioFile: 

Tip stap 1: Gronden
Misschien is het de eerste keer lastig om diep in de aarde te gronden. Bouw het dan in stappen op zodat je iedere keer als je de meditatie doet, dieper grondt met je wortels.

Tip stap 2: Visualisering spirituele hart
Visualiseren kan moeilijk zijn als je meteen een driedimensionaal ‘full colour’ beeld verwacht. Dat is voor deze oefening helemaal niet nodig. Door je een rondje in te denken op je borstbeen circa 10 - 12 centimeter onder het kuiltje in je hals, richt je je al op het hartchakragebied. En denk je vervolgens in dat dit rondje straalt van het licht, dan activeer je je hartchakra al! We noemen dit 'energy follows intention'!

Tip stap 3: Licht diep vanuit je spirituele hart laten stralen
Een tip voor stap 3 komt van een readee die me zijn wijze van activeren vertelde. Hij stelde zich een brandende kaars voor en nam het beeld van het vlammetje goed in zich op. Met zijn ogen dicht bracht hij dit beeld in zijn hartchakra en stelde zich voor dat het vlammetje zijn hartchakra aan het stralen bracht: 'lichtje in het hart'.

Bij deze stap kun je je vervolgens indenken dat het rondje van je hartchakra als een smal kanaal naar binnen toe doorloopt. Je kunt je indenken of voorstellen dat het licht niet alleen vanuit de voorkant van dit chakra schijnt maar ook via dit kanaal naar buiten schijnt. Je activeert je spirituele hartchakra op die manier op een dieper niveau. Een niveau dat veel met je innerlijk zelf en innerlijk licht te maken heeft. Dit is een gebied met grote wijsheid waaraan je vragen kunt stellen.

Tip stap 4: Vraag
Het is de bedoeling dat je die vraag innerlijk stelt dus niet hardop naar de buitenwereld maar in stilte naar je binnenwereld. Doordat je door deze oefening diepere niveaus van je innerlijk zelf activeert, kun je ook antwoorden krijgen die wijsheid voor je hebben. Die antwoorden kunnen als een gevoel komen, als een associatie, een beeld of andere gewaarwording. Vragen kunnen betrekking hebben op je spirituele ontwikkeling maar ook op allerlei grote en kleine keuzes in je leven.
Door deze oefening te combineren met de zuiveringsoefening, nummer 6, wordt je innerlijke helderheid versterkt.

Tip stap 5: Afronden
Neem de tijd om goed af te ronden zodat je voor je gevoel weer helemaal in het 'hier en nu' komt. Dat helpt om in deze wereld goed te functioneren en datgene wat je ervaren hebt bij deze meditatie een plek te geven in je leven.

Nog meer feedback als je verder met de oefening bent
Heb je al enige tijd (dagen, weken, jaren…) geoefend met de hartactivatie dan kan je ervaring zich verdiept hebben. Hieronder nog een paar tips voor gevorderden.

Tips bij stap 3 en 4:
Als je goed afgestemd bent op je hartchakra en dit geactiveerd hebt, kun je mogelijk de warmte van de uitstraling ervan voelen in je borstgebied. Die warmte kan een weldadig gevoel geven in je hele lijf: geniet ervan!

Een readee vertelde me dat het hem hielp zijn hartchakra ook in het dagelijks leven te laten stralen. Bijvoorbeeld in contact met anderen of bij eenvoudige dagelijkse werkzaamheden. Dat opende een nieuwe dimensie van subtiel gevoel en hielp om de hogere energieën van het hartchakra meer met het aardse te verbinden.
Op een bepaald moment kun je de uitstraling van je hartchakra voor je geestesoog zien verschijnen. De uitstraling kan een gouden glans of schitteringen hebben en begeleid gaan door een heel prettig gevoel. Door dat gevoel meer toe te laten, kun je in een diepe meditatieve toestand komen waarin je steeds meer één wordt met het licht van je innerlijk zelf. Op de vragen die je aan je innerlijk zelf stelt, zal duidelijker een antwoord kunnen komen.

Vragen?

Heb je wat aan deze feedback? Als je nog andere vragen hebt of interessante punten voor feedback, kun je me mailen: eijl0000@wxs.nl