5. Aarde en kosmische energie laten stromen (oefening)

Door aarde en kosmische energie te laten stromen worden de energielichamen en de aura's die we als mens hebben, geactiveerd en komen we gemakkelijker in een meditatieve staat.
Gesproken meditatie

 

AudioFile: 

                              
 
         Figuur 5a Voetchakra (rondje) onderkant linkervoet
 
 
1. Gronden
Ga lekker op je stoel zitten en voel je lichaam van binnenuit. Grond jezelf door wortels te visualiseren vanaf je voeten en je stuit tot het centrum van de aarde. Activeer je spirituele hart en stel je voor hoe het liefdeslicht van je hartchakra je energielichamen en aura's om je heen doorstraalt.
 
2. Aarde-energie binnen laten komen
Stel je dan voor dat er midden in je voetzolen ronde energiecentra zitten zoals in figuur 5a, de voetchakra’s. In gedachten kun je ze open zetten zoals de lens van een camera open kan gaan. Richt je op de aarde en zeg er vanuit je hart ‘hallo’ tegen.
Stel je voor dat er een stroom zachtgroene energie uit de aarde je voeten binnengaat bij je voetchakra’s. Voel hoe de aarde-energie vervolgens als een zachte stroom door je benen omhoog komt en je lichaam ingaat.
 
                                
                            Figuur 5b Opname van kosmische energie
 
3. Opnemen van kosmische energie
Stel je een halve meter boven je hoofd een goud glanzende zon voor zoals in figuur 5b gevuld met energie. Dit noemen we kosmische energie. Laat vanuit deze zon de lichte, stralende kosmische energie je kruin binnenstromen. Laat deze stroom  via energiekanaaltjes langs de achterkant van je ruggengraat omlaag gaan en daarna je hele energielichaam opvullen. Merk op dat deze energie veel lichter aanvoelt als de aarde-energie.
 
4. Mengen van aarde en kosmische energie
Laat de aarde- en kosmische energie tegelijkertijd binnenkomen en naar je stuit stromen. In je stuit kun je deze energieën fifty-fifty mengen en deze gemengde energie weer omhoog laten gaan door twee parallelle energiekanaaltjes aan de voorkant van je ruggengraat. Laat deze energie vervolgens door heel je lichaam stromen en zelfs als fonteintjes uit je kruin en handpalmen (waar in het midden ronde handchakra’s zitten) gaan. Het stromen van deze energieën werkt zuiverend op je energiesysteem. Voel hoe het laten stromen van deze energieën je in een prettige, meditatieve staat brengt.
 
5. Een goede mengverhouding
Wijzig eventueel op gevoel de mengverhouding tussen aarde- en kosmische energie als dat beter voor je voelt. Meer aarde-energie geeft je een zwaarder gevoel en meer kosmische energie een lichter gevoel.
 
6. Afronding
Richt je aandacht op je gronding, voel je ademhaling en beweeg je tenen. Merk hoe je langzaam uit je meditatieve staat komt.
 

Bij de boeken 'Ontdekkingsreis Koendalinie-energie', 'Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie' en ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht’ (hoofdstuk 7) van Pierjasi (deel 1 is juni 2015 verschenen).

Terug naar start Volgende oefening